Dumplingkurs

 

饺子  - jiaozi  - kinesiske dumplings, er  tradisjonell kinesisk mat og  var høyt elsket i det nordlige Kina allerede i antikken.

Å lage dumplings egner seg godt som sosial aktivtet  man kan gjøre sammen med andre. Verbet for å lage dumplings på kinesisk er 包 (bao1) [pakke, holde rundt, omfavne], og når kinesiske familier samler seg til nyttårsfeiring er det nettopp for å pakke dumplings og  holde litt rundt hverandre.
Det finnes et enormt antall variasjoner av dumplinger, både hva deig og fyll angår. I de sørlige deler av Kina er det ofte vanlig å bruke rismel til deigen, i nord er det hvetemel som gjelder.
Dumplings kan i prinsippet fylles med hva som helst, men som et gjennomgåedne trekk er det ofte umami-faktoren som intensiveres i fyllet, sterke smaker  - surt/sterkt/nummende/søtt – hører til i dipp-skålen.

Dumplings kan både kokes (水饺) [vann-dumplings], dampes (蒸饺) [damp-dumplings] (mye brukt i Dim-Sum) og pannestekes ( 煎饺) eller (锅贴) [pot-sticker-dumplings] (dette er omtrent som japanske gyotzo). Hvis du først lager noen dumplings hjemme kan du like så godt lage en god del. Ferske dumplings kan nemlig puttes rett i fryseren uten at kvaliteten taper seg nevneverdig, og når du en dag plutslig vil ha dumplings tar det bare korte ti minutter fra du tar dumplings ut av frysern til du kan spise!

På dette kurset vil du lære å lage nordkinesiske hvete-dumplings med et par tre forskjellige typer fyll og du lærer både å koke, dampe og pannesteke. Vi vil også lage en eller to passende små kalde sideretter og se på aktuelle typer dipp.
Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst,  i løpet av kurset og til måltidet.
Vi har alle rettigheter.

Hverdagskurs  starter kl 18 og lørdagskurs starter kl 12.
Vår ankomstbar åpner en time før.

Vi tilrettelegger for de fleste allergier eller livssyn om du benytter meldingsfeltet i påmeldingsskjemaet.

 


Gavekortet blir tilsendt på epost.

Meld deg på Dumplingkurs kr. 1495,-

loading