Langsom fremgangsmåte som passer om du begynner dagen før servering.
Gni ribba inn med salt og pepper.
Legg ribba i langpannen med svorsiden opp.
Trekk et flak klingfilm over hele ovnsbrettet.
Sett ribba inn i ovnen på ca 70 grader i 10 timer, eller mer (Mange anbefaler å la
ribba stå i ca 24 timer. Da blir den veldig mør).
Legg ribba under press. La plastfilmen sitte på og bruk for eksempel en
syltepresse. Eventuelt kan du bruke en fjøl og en tung kasserolle. Poenget er at
vi ønsker å rette ut ribba....
La ribba stå kaldt, gjerne natten over. Da vil den bli helt fast og enkel og dele
opp.
For å ferdigstille ribba trenger du ca en time før servering.
Ta ut kjøttbiten som nå er helt jevn. Om ribba ikke er rutet opp, passer det
perfekt å gjøre dette nå. Rut opp svoren i små ruter. Bruk en skarp kniv.
Så deles ribba i rette serveringsstykker. Det er perfekt å dele ribba mens kjøttet
er helt kaldt.
Sett bitene tett sammen tilbake i formen. Skrap gjerne av fettet fra ovnsbrettet og
legg dette på ribbetykkene.
Steik ribba i ovnen på 150 0 C. Etter ca 45 minutter. Skal den være
gjennomvarm, men du kan reguler varme og tid litt i forhold til
middagsserveringen.
Ta ribba ut av ovnen.
Sett på grillelementet i ovnen på full styrke. Sett ribba tilbake i ovnen og lag
sprø svor rett før servering.
Dette går fort. Ribba går fra perfekt til svidd på sekunder. Derfor er det lurt å
følge med på prosessen. Det er faktisk litt underholdende å se på. Det er i hvert
fall ikke Sakte-TV. Vil du lære mer om hvordan du tilbereder kjøtt, kan vi anbefale kurset Nese til Hale