Mange ønsker å spise mindre kjøtt, men mangler kunnskap om hvordan man lager god og næringsrik mat uten kjøtt.

Har du et familiemedlem som har blitt vegetarianer og funderer på hvordan du kan ha næringsrike felles måltid eller ønsker å legge om til et kosthold med mindre bruk av kjøtt? Kanskje ønsker du ikke å bli vegetarianer eller veganer, men å spise mer plantebasert? Vet du ikke helt hvor du skal begynne for å komme i gang? Eller kanskje du har en tenåring i huset som ikke vil spise noe animalsk, er i villrede for hva du skal lage og usikker på hvordan barnet skal få i seg nødvendige næringsstoffer?

På dette kurset vil vi lage gode, smakfulle og næringsrike retter uten kjøtt. En god idé kan være å starte med en eller to kjøttfrie dager i uken – og da er disse rettene gode å ha.
 
Faglig forsterkning
Matkurs.no har samarbeidet med Linn Helene Støle  i utviklingen av dette kurset. Linn Helene er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og jobber på sykehus.
Hun har vokst opp som vegetarianer og holder kokkekurs og foredrag om vegetarkost. Linn Helene brenner for å formidle fordeler om kosten, gi kunnskap og inspirasjon, slik at det er lettere å innføre mer grønt i hverdagen.

Hva lærer du?
• Vi gjennomgår kroppens behov for næringstoffer, vitaminer etc., og hvordan man kan imøtekomme dette uten bruk av kjøtt som råvare

• Hvordan kostholdet skal oppleves som variert

• Tilberedningsteknikker for grønnsaker

Vi legger dette opp som et tapaskurs slik at man får cirka 15-20 retter til repertoiret.

Du får personlig oppfølging og veiledning underveis i kurset.

Vi avslutter som vanlig med et herlig måltid.
Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst,  i løpet av kurset og til måltidet.
Vi har alle rettigheter.


Lørdagskurs starter kl 12:00, og hverdagskurs starter kl 18:00
 
Meld deg på Vegetarmatkurs kr. 1350,-