Hvordan bestå en kokkefagprøve? 

Har du arbeidet som kokk i mange år, men mangler kokkefagbrevet? Den praktiske fagprøven kan være utfordrende. Det er derfor nyttig å møte godt forberedt.

Vi tilbyr nå et perfeksjoneringskurs for deg som ønsker å ta kokkefagprøven. Dette kurset gir deg ikke et fagbrev, men kurset vil gi deg en god mulighet til å bestå en fagprøve. Kurset avsluttes med realistisk prøve, som gjennomføres og evalueres på samme måte som en ekte kokkefagprøve. 

Kurset går over ti kursdager i løpet av 5 uker. Mandager og tirsdager.

Kurset avsluttes med en tentamen som gjennomføres på samme måte som en fagprøve.

Kurslederne

Vi har et team av erfarne kursledere bestående av blant annet  faglærere, landslagkokker , fagprøvesensorer og faglærerstudenter med spesialkompetanse på sine områder.

 

Prisen for kurset er kr 12.000,- ( Gavekort er ikke gyldig betalingsmiddel.)

Faktura med 7 dagers betalingsfrist kommer som lenke i epost.
Sjekk spamfilteret ditt da det dessverre kan skje at eposten havner der.
I henhold til Angrerettloven har du 14 dagers angrefrist. Denne angreretten kan du benytte
ved å sende oss en epost til matkurs@matkurs.no. Ved å trykke på Bestillingsknappen
bekrefter du at du har lest og akseptert våre vilkår.

 

Kursprisen inkluderer: 

  • Kurskompendier med oppskrifter, metoder og fagteori.

  • Alle kursets råvarer 

  • Måltid hver dag samt snacks, frukt, kaffe og te.

Deltagerne arbeider praktisk med:

  • Krafter og supper. 

  • Kalde og varme grunnsauser. 

  • Klassiske og moderne tilberedning for grønnsaker, poteter, bønner og linser. 

  • De vanligste fisketypene 

  • Filetering av flat og rundt fisk. 

  • Kjøtt og fugl. 

  • De ulike tilberedningsmetoder for de enkelte stykningsdelene.

  • Gjærbakst.

  • Grunnleggende teknikker for desserter. 

 

For å styrke læringen vil det gjennom hele perioden utdeles en «lekseprøve» som kan gjennomføres på eget ansvar. Oppgavene består av fire deler: En teoretisk forberedende del, en praktisk prøve (som kan gjennomføres på eget kjøkken), dokumentasjon av eget arbeid samt vurdering av eget arbeid.

De teoretiske delene av oppgavene vil vurderes av kursholder og det vil bli gitt tilbakemeldinger. 

Hvem passer perfeksjoneringskurset for?
Kokken med lang erfaring men uten fagbrev som ønsker å formalisere sin kompetanse. Lærlingen som ønsker å forberede seg til fagprøven. Lærebedriften som ønsker å forberede egne lærlinger optimalt til fagprøven. 

Veien videre etter kurset.
Hvordan får du et ekte fagbrev? For å kunne gjennomføre en praktisk fagprøve som privatist, må du først gjennomføre en teoretisk eksamen. Denne kan du melde deg opp til via www.privatistweb.no 

For å kunne ta en praktisk fagprøve må du ha bestått teorieksamen. Du må kunne dokumentere minst 5 års kjøkkenerfaring og du må melde deg opp via fagopplæringskontoret i fylket du bor i. Bor du i Oslo tar du kontakt med utdanningsetaten.