Ostedommer og osteevangelist, Jan Peter Aursnes er en lidenskapelig formidler av kunnskap om ost laget av rå melk. Jan Peter skriver om ost i flere publikasjoner og på sin egen blogg Osteperler. Han er under utdanning som Master of Cheese ved siden av gjesteysting på ulike gårdsysteri , osteforedrag og ostefaglig ansvar i Store Norske Leksikon og ga ut boken Mine Osteperler i 2019. [ Kan bestilles her]

På ostekurset gjennomgår vi hovedtypene av ostefamilier , hvordan de fremstilles og hvordan de bør se ut og bør smake/lukte.

Vi prøver med ulike viner og tilbehør til ostene slik at du kan tilby dine gjester gode kombinasjoner av ost og drikke.

Hva er egentlig ost, og hvordan blir den til?

Hva gjør ost så forskjellig, selv om utgangspunktet ofte er det samme?

Vi lærer å smake på ostene og kjenner på,  og ser på forskjellene.  Vi gjør oss bevisst på hva ost smaker, og hva som er typisk for de forskjellige familiene

Så skal vi kjenne forskjellen på en pasteurisert hvitmuggost og en som er ystet av rå melk. I tillegg er vi innom hva som er bra tilbehør for ost, og hva som ikke er det. Her kan du lukte og smake og spørre om alt du har lurt på om ost, men ikke har turt å spørre om, eller hatt noen å spørre.
En spennende reise gjennomoster fra hele verden samt norske lokalprodusenter.  og vi tester kombinasjoner med fire ulike viner og annet passende tilbehør.

Dette kurset passer for  den som ønsker å bli i stand til å kjenne igjen en ost i ostedisken.

og oppleve nye høyder av nytelse og smak, samt for kokker og servitører som ønsker å gi sine gjester en ekstra ostedimensjon.

Dette er et smakskurs hvor du ikke lager mat, men hvor sansene står i sentrum.

Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst og etter kurset.
Vi har alle rettigheter.

Kurset starter kl 19:00 og har en varighet på cirka 3 timer.

Vår ankomstbar åpner en time før.

Vi tilrettelegger for de fleste allergier eller livssyn om du benytter meldingsfeltet i påmeldingsskjemaet. Dette kurset passer ikke for gravide.
Les om våre smitteverntiltak her

 


Gavekortet blir tilsendt på epost.

Meld deg på ostekurs kr. 995,- 

Prisen inkluderer ost, 4 glass vin, kompendie og en minnerik lørdags kveld