Vi begynner med tungen, og ender med halen.

En vandrehistorie blant kokker, forteller om "den fine fruen" som ringte en profilet kjendiskokk. Hun hadde fått en halv elg til jul. Hva skulle hun gjøre? «Skjær ut indrefileten og kast resten», var svaret.

Neppe en sann historie, men morsomt.  Om resten ble kastet forteller ikke historien noe om, men selvfølgelig er resten av elgen spiselig. Godt er det også. 

På dette kurset tar vi for oss stykningsdeler fra hele dyret. Forskjellige typer kjøtt, med forskjellige egenskaper, som krever litt forskjellige tilberedningsmetoder. Kurset omhandler viktigheten av riktig temperatur i tilberedningen og vi jobber med prosessene som er involvert i tilberedningen.

Gjennom metoder som bresering, sous vide samt tilberedning av møre stykningsdeler. Jakter du, eller får slaktedyr på kjøkkenbenken fra tid til annen. og gjerne ønsker å kunne lage god mat av alt sammen?

På dette kurset går vi gjennom hva stykningsdeler heter og hvor på dyret man finner de.

Vi gir også en innføring i pølsemaking. Pølse lages.

Du får personlig oppfølging og veiledning underveis i kurset.

Vi avslutter som vanlig med et herlig måltid.

Vi avslutter som vanlig med et herlig måltid. 
Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst,  i løpet av kurset og til måltidet.
Vi har alle rettigheter.

    Siste påmeldingskurs for  denne sesongen er avholdt. Vi  holder gjerne dette kurset for  grupper på mer enn 10 personer.  Send oss en epost for gruppeforespørsel

 

Meld på hobbykurs kr. 1350,-
Påmelding er bindende. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs. 
Faktura med 7 dagers betalingsfrist kommer som lenke i epost.
Sjekk spamfilteret ditt da det dessverre kan skje at eposten havner der.
I henhold til Angrerettloven har du 14 dagers angrefrist. Denne angreretten kan du benytte ved å sende oss en epost til matkurs@matkurs.no.  Ved å trykke på Påmeldingsknappen bekrefter du at du har lest og akseptert våre vilkår
.