Hvordan tilberede frossen fisk

Denne metoden kan også benyttes for kjøtt.

Til hverdag kan det fort hende at man kjøper fisk fra frysedisken. Men hvordan skal man tilberede den for optimalt resultat? Ett tips er å ikke tine fisken før den tilberedes. La fisken være i fryseren og tilbered fisken fra fryst tilstand. Dette er faktisk bedre enn å først tine fisken før tilberedning. Dette fordi fisken vil miste væske i tineprosessen. Den vil også miste væske i tilberedningsprosessen. Starter man tilberedningen direkte, slipper man dette.

Lag en kokebuljong som fisken kan trekke ferdig i. Du kan leke deg vilt med denne kokebuljongen, bruk det du har av krydder og grønnsaker. Når du bruker krydder er det lurt å bruke stilker og rester. Ikke bruk masse tørkede urter direkte i kokebuljongen. Dette vil feste seg på fisken og det blir kjedelig å få i munnen. Men du kan koke ut smaken på krydderet og sile det vekk før du bruker buljongen.

Du kan for eksempel bruke:

Løk i skiver (Fres alltid løken før du bruker den)
Gulrot i skiver (Husk å skrelle den først, skallet har bittersmak og det er ikke noe særlig)
Pepperkorn
Laurbærblad
Persille stilker (Også andre urtestilker kan brukes)
Kanelstang
Salt
Fres alltid løken først. Tilsett de andre krydderiene og grønnsakene. Ha på vann til det er tilstrekkelig til å dekke fisken. La kokebuljongen koke litt slik at smaken får utvikle seg. Smak til laken med salt.

Når du skal tilberede fisken:

Kok opp buljongen.
Tilsett den fryste fisken.
Trekk kjelen vekk fra varmen. La kjelen stå på en plate som står på svakeste styrke.
La fisken trekke på svak varme til fisken flaker seg. Om kokebuljongen holder 80 – 90 0C blir resultatet best. Tiden det tar er avhengig av størrelsen på fiskestykkene, men 10 -15 minutter er ikke helt usannsynlig.
 Fisken er ferdig når den flaker seg fint. Dette skjer når fisken har oppnådd en kjernetemperatur på 55 grader C.

Ønsker du å lære mer sjekk våre kurs på denne lenken  https://www.matkurs.no/For-hobbykokker/10577

 

loading