For å lykkes på kjøkkenet, forbered matlagingen- Mise en place

Vær forberedt til nettkurset !

Forberedelse er nøkkelen til suksess. Her kan du se en video om dette. Du kan lese mer nedover på siden.

Mice en place

Alle som har tittet bak scenen på en restaurant, kjenner begrepet «mise en place» (Alt på plass, til rett tid). 

Deltar du på ett av våre online kurs er det helt nødvendig at du setter av tid til å forberede deg sik at du får glede av kurset. Mise en place, innebærer å ha arbeidsplassen klargjort for tilberedelse av maten uten stress og feil.

Sett derfor av minst en time til forberedelse før kurset starter.

Dersom kurset innebære pasta eller pizzadeig, bør disse settes dagen før.

Ryddig arbeidsplass

Før du finner frem utstyr og råvarer sørg for at oppvask er ryddet unna og arbeidsbenker rengjort. Husk at du vil ha behov for å vaske utstyr, arbeidsbenk og hender underveis.

Det er lurt å ha en liten bøtte eller lignende med litt såpevann, en klut samt en rull kjøkkenpapir klart. Nyttige detaljer du kommer til å trenge.   

Utstyr

Har du meldt deg på ett av onlinekursene får du en utstyrsliste det kan være lurt å ha klar. Uansett er det lurt å les oppskriften for å få en forståelse av hvilket utstyr du vil få behov for.

Står det at man skal brune noe i stekepannen er en stekepanne god å ha fremme. Skal noe inn i stekeovnen er stekebrett og en rist godt ha fremme.

Det du nesten alltid vil ha behov for er en skjærefjøl, noe å røre med og en skarp kniv.

Er ikke kniven skarp? Se videoen om hvordan du hakker løk for tips om å slipe kniven.

I kursene i brukes vanlig kjøkkenutstyr, kniv, fjøl kokeplater, og steikeovn. Har du noen gryter, plastfolie, bakepapir og en stekepanne og litt utstyr til å røre med, er du innafor.

Ett viktig redskap du vil trenge er en elektronisk kjernetemperaturmåler. Den kjøpes for en hundrelapp eller to i en butikk som selger slikt. 

Råvarer

Finn frem de tørrvarene som skal benyttes, du vil nesten alltid ha bruk for salt, pepper, sukker, sitrus i en eller annen form og olje.

Deretter finn frem grønnsaker / frukt. Dann deg en mening fra oppskriften om hvordan dette skal deles opp. Jo mer «hverdagslige» ting du klargjør desto lettere blir det for deg å følge med på kurset. Kokken vil gjøre dette i løpet av kurset, men det er ikke umulig at kokken hakker løk dette raskere enn deg. Derfor kan du risikere å bli hengende etter og miste god informasjon. Du trenger ikke bekymre deg om du kutter riktig størrelse. Store biter tar bare litt lengre tid å tilberede. 

La proteiner (kjøtt, fisk etc) ligge i kjøleskapet frem til det skal brukes.

Visste du at det er en myte at du skal temperere kjøttet / fisken på benken til det oppnår romtemperatur før det stekes? Det har ingen funksjon og det gir dårlig hygiene. 

Lykke til med matlagingen. deltar du på et onlinekurs? Velkommen 😊

[Ønsker du å lære mer om matlaging kan du sjekke ut vårt kurstilbud på denne lenken.]

loading