Vær forberedt!

Forberedelse er nøkkelen til suksess

Kokker har et begrep som heter Mise en place.

På Youtubekanalen vår kan du se en video om dette.

Dette betyr: Alt på plass, og innebærer å ha arbeidsplassen klargjort for å lage den maten man skal lage. Settderfor av minst en time til forberedelse før kurset starter. Dersom kurset innebære pasta eller pizzadeig, bør disse lages dagen før.

Ryddig arbeidsplass

Før du finner frem utstyr og råvarer sørg for at oppvask er ryddet unna og arbeidsbenker rengjort. Husk at du vil ha behov for å vaske utstyr , arbeidsbenk og hender underveis. Det er lurt å ha en liten bøtte eller lignende med litt såpevann og en klut stående.

Utstyr

Vask hender og les oppskriften for å få en forståelse av hvilket utstyr du vil få behov for.

Står det at man skal brune noe i stekepannen er en stekepanne god å ha fremme. Skal noe inn i stekeovnen er stekebrett og en rist godt ha fremme.

Det du nesten alltid vil ha behov for er en skjærefjøl, noe å røre med og en skarp kniv. Se gjerne denne videoen for tips om hvordan du sliper kniven.

Vi bruker vanlig kjøkkenutstyr, kniv, fjøl kokeplater, og steikeovn. Har du noen gryter , plastfolie, bakepapir og en stekepanne og litt utstyr til å røre med er du innafor.

Ved ovnsteking er det et spesialredskap du trenger om du ikke har denne funksjonen innebyd i din stekeovn: En elektronisk kjernetemperaturmåler. Den kjøpes for en hundrelapp eller to.

Råvarer

Finn frem de tørrvarene som skal benyttes, du vil nesten alltid ha bruk for salt, pepper, sukker, sitrus i en eller annen form og olje.

Deretter finn frem grønnsaker/ frukt. Dann deg en mening fra oppskriften om hvordan dette skal kuttes og kutt opp alle ingrediensene og legg i skåler eller annet egnet.

Det kan være en god ide for deg å veie opp ingrediensene og hakke det som hakkes skal før kurset. Da får du bedre tid til å følge selve kurset.

La proteiner (kjøtt, fisk etc) ligge i kjøleskapet frem til det skal brukes.

Visste du at det er en myte at du skal temperere kjøttet / fisken på benken til det oppnår romtemperatur før det stekes?

 

[Ønsker du å lære mer om matlaging kan du sjekke ut vårt kurstilbud på denne lenken.]