Fisk på grillen

Griller du fisken i folie? Det bør du ikke gjøre!

Du er kanskje vant til å pakke inn fisken i folie når du legger den på grillen, men det bør du ikke gjøre.
Pakker du inn fisken vil den bli kokt, og ikke stekt på grillen.
Det er fullt mulig å legge fisk på grillen uten at den brenner seg fast. Du må bare vite hvordan.


Ingredienser:
150-180g fiskefilet per gjest.
Saltlake som du lager på 70 g salt og 1 liter vann.
En liten kopp nøytral matolje


Kok opp én liter vann og tilsett salt. Avkjøl saltlaken når saltet er helt oppløst. Det er viktig at laken er helt kald til den skal brukes.
Fyr opp grillen og la den brenne ned til glødende kull. Legg fiskestykkene i saltlaken i ca. 10 minutter før du begynner grillingen. Dette strammer opp fisken og den ville ikke gå i stykker like lett når man legger den på grillen. Tørk av fisken med kjøkkenpapir når du tar den ut av saltlaken.


Bruk en pensel og smør et lett lag med olje på fisken. Legg fisken på det varmeste punktet på grillen. Det er viktig at du lar den ligge i ro, og ikke flytter på den før det har gått minst ett minutt. Fiskeproteinet vil stivne og på oljen unngår den å brenne seg fast i grillen. Om den allikevel gjør det kan du vente litt lenger til fiskeproteinet blir denaturert og løsner fra grillen av seg selv.
Pensle på litt mer olje like før du snur fisken forsiktig med en stekespade. Grill den andre siden også i ca. 1 minutt, deretter kan du ta den av grillristen og legge den på en ildfast fat på et kjøligere område av grillen. Den er sannsynligvis ikke helt ferdig grillet, men ettervarmen i fisken vil fullføre stekeprosessen. Dryss på med pepper, olivenolje, sitronsaft og nyt!


Her kan du se en video vi har laget i samarbeid med Radio Metro som viser hvor enkelt det kan gjøres:


Er du interessert i vårt kurs om tilberedning av fisk og skalldyr, grilling eller noen av våre andre matlagingskurs kan du se vår kursoversikt.

loading