Hva du skal passe på ved elting av deigen? Hvorfor slå ned deigen når den heves? Hvorfor så lite gjær? Hvilken temperatur skal brød bakes på? Når er brødet ferdig bakt? Hvorfor skal du bake brød selv?

Dette er kurset er et 4 1/2 timers grunnleggende bakekurs for den som er over middels glad i velduftende gjærbakst. Kurset passer for den som ønsker å bake gode brød til familien eller kokken som ønsker å utvide sine bakeferdigheter for å gi gjestene gode munnopplevelser fra brødkurven til desserten.

Kurset har fokus på hva som skjer i en deig. Hvilke grep kan du ta for å løfte det ferdige resultatet fra gjærduftende smakløse boller til luftige aromatiske rundstykker.

Kurset tar for seg glutenarbeid, behandling av gjær, bruk av bakepulver, hvordan man lager luftige usyret brød som chapati (brød uten hevemiddel) og vi introduserer surdeig.

Vi starter kurset med en varm suppe med brød til (selvsagt), før vi hiver oss i gang med eltinga.

Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst, i løpet av kurset og til måltidet.

Vi har alle rettigheter.

Dette er et praktisk kurs. Deltagerne jobber selv og blir kjent med deigene underveis. Kursholder deler erfaringer og viser teknikker.

Alle får med seg god del herlige bakverk med seg hjem samt en surdeigsstarter for videreutvikling av egne bakeferdigheter.

 Du får låne forstykke hos oss, ta med gode sko.

Lørdagskurs starter kl 12 og hverdagskurs starter kl 17.

Meld deg på Bakekurs  Kr 1350,-