Det å lage eggedosis er utrolig enkelt, men det er noen ting du må vite for å få det beste resultatet. Har du egg, sukker og noe å piske med er mye gjort. Men det kan være greit å ha disse tipsene i bakhodet neste gang du skal lage eggedosis.

Pass på å ikke la sukkeret ligge på eggene før du pisker eggene. Sukkeret limer eggeproteinene slik at de ikke får strukket seg ut.

Da vil ikke eggene «bake» ut til eggedosis. Du får en sørpete eggemasse uansett hvor mye du pisker.

Da vil du også fine små tynne gule tråder i eggesørpen. Dette er de uutvikla proteintrådene.

Så start med å piske.

Så tilsetter du sukker mens du pisker eggene.

Bruk håndkraft om du mangler en miksmaster….

Pisk i 20 minutter, til eggedosisen er helt hvit. Da får du supre sukkerbrød, eller bare god eggedosis å spise.

Kokken Svein Harald Iversen viser deg hvordan dette skal gjøres på denne videoen:

 

[Ønsker du å lære mer om desserter eller matlaging kan du sjekke ut vårt kurstilbud på denne lenken.]