Våre selskapsmenyer

Julemeny

Salat med ovnsbakt lutefisk,
 sprøstekt bacon, sennepsvinaigrette
og lefseknekk.  
 
***
Pastinaksuppe
servert med strimler av friterte rotgrønnsaker, sprø julesvor og chilidråper.

***
Rosastekt reinsdyrplomme
Servert med kanelsaus, dampet rosenkål og sautepoteter

***
Flamberte pannekaker
med hjemmelaget vaniljeis
og marinerte appelsinfileter

Meny 1. Høstmeny

Tarteletter
Fylt med skogsopp, skalldyr og kylling.
***
Grillede Kamskjell
servert med beurre blanc
toppet med strimler av friterte rotgrønnsaker
***
Helstekt lammecarre
Servert med estragonsaus, dampet kål og persillesurret nypotet
***
Hjemmelaget bringebæriskrem
servert på rullekake og syltede epler

Meny 2. Smaker fra havet
Pannestekt sjøkrepshale med sesamfrø, chili og hvitløk.

Servert med syltet sjalottløk og krepsefumé

***
Blåskjellsuppe smakt til med Pernod og servert med panerte blåskjellspyd

***
Urtebakt kveite med Duchesse poteter, gylden paprikasaus og glaserte rotgrønnsaker

***
Sjokoladeterte med appelsinis, appelsinschips og hippen/hipsterkjeks.
Hva kan du lære med denne menyen?
Fisk er kanskje den vanskeligste råvaren å tilberede. Lær hvordan du beholder fiskens saftighet og spenstige konsistens. Med dette kurset får deltagerne brynet seg på filetering, tilberedning av skalldyr, koke kraft, tilberede gode sauser, baking med mørdeig og tilberedning av hjemmelaget iskrem…

Meny 3. La Dolce Vita - Italiensk meny
Først lages et utvalg av antipasta som:
Bruscetta, Carpaccio, Prosciutto, grillet tunfisk, ost og oliven.

***
«Risotto Verde.» Risotto servert med Salsa Verde pannestekt uerfilet og dampet blåskjell

***
«Pollo alla Barese.» Kylling tilberedt som i byen Bari med glaserte gulrøtter i søt vin og hjemmelaget pasta

***
Tirami sù.
Hva kan du lære med denne menyen?
Få et innblikk i en ujålete naturlig matkultur der råvarens naturlige smak er i sentrum. Med denne menyen får deltagerne jobbet med utbeining av fugl, filetert fisk, tilberedning av risotto «etter Boka», rullet hjemmelaget pasta og laget verdens beste kake  -  Tirami sù….   

Meny 4. La belle vie en France - Fransk meny
Les hors d'oeuvres
Et utvalg franske appetittvekkere

***
Noix de Saint Jacques à la crème et asperges vertes
Nøttebrune kamskjell i kremet saus og grønn asparges 

***
Magret de canard au miel et vinaigre de framboise
Helstekt andebryst med saus av honning og bringebæreddik

***
Crème Brûlèe
Hva kan du lære med denne menyen?
Det er ikke for ingen ting at den franske matkulturen er toneangivende i den klassiske restaurantkulturen. I denne menyen får deltagerne jobbet med kamskjell, emulgering av sauser, tilberede andebryst slik at de blir saftige men sprøstekte, samt å lage kongen av alle desserter -  Crème Brûlèe.. 

Meny 5. Smaken av fjell og vidde
Lune rypebryst på salat med sopp og tyttebærdressing

***
Ovnsbakt fjellørret servert på smørdampede grønsakstrimler smakt til med sitron og friske urter. Toppet med persilleolje.

***
Rensdyrsplomme (flatbiff), ovnsbakt i en marinade av tyttebær, rømme og urter. Servert med ristede sopp og sennepssaus

***
Multemousse servert med havremakroner
Hva kan du lære med denne menyen?
Fjell og vidde. Norsk natur på sitt beste. Vilt er godt, men kan være utfordrende. Fra deilig saftig til tørt som knust på sekunder om man ikke passer på. I denne menyen lærer deltagerne og tilberede råvarene riktig. Dessuten får man en demonstrasjon på hvordan man kan kombinere god vin med sin verste fiende  -  tyttebær..   

Meny 6. Smaken av skog og land
Dagens ferskvannsfisk (viltfanget) varmrøkt og servert på salat med eplesidervinaigrette og sprøstekt spekeskinke. 

***
Hjemmelaget lammepølse smakt til med ramsløk og servert med erte og selleripure og ølkokt løk.  

***
Helstekt flatbiff av rådyr med glaserte grønnsaker og portersaus.

***
Bærkake (Clafoti) med skogsbær, hjemmelaget vaniljeis og eplesaus tilsmakt calvados
Hva kan du lære med denne menyen?
Flere ville smaker. Også i denne menyen prøver deltagerne seg på tilberedningsmetoder for fisk og viltkjøtt slik at råvaren blir servert med perfekt saftighet. Men i denne menyen inngår også oppblanding av kjøttfarse til de hjemmelagde pølsene.  I denne menyen får deltagerne også møte porterøl i matlaging. Utfordrende, men nam nam. Til desserten, en enkel, rask og velsmakende kake. Dessuten får man prøve seg på hvordan man lager en hjemmelaget iskrem uten dyre maskiner..     

Meny 7. Skreddersydd.
​Noe mer uformelt? Strammere budsjetter? Hva med tapas, thaimat, sushi eller indisk? Har dere noen spesielle ønsker?  Det er bare å si i fra så ordner vi det. Har dere noen ville ønsker, en meny i galskapens tegn? Hva med en meny som starter med norsk lutefisk, fortsetter med koreansk Kimchi og etiopisk Doro Wat, og avslutter med  內月冊 內月冊. Vi ordner det. Det er ikke sikkert vi vet hva vi driver med, men vi er gode til å se selvsikre ut. Ingen vil forstå at vi ikke vet hva vi snakker om. Men vi gjør som regel det.

loading
loading