Fisk- og skalldyrkurs

Mat fra sjøen er godt, men undervurdert i vår norske matkultur.

Historisk har konservering vært i fokus. Ikke så rart, kanskje, med våre lange kalde vintre. Det gjaldt å fiske effektivt i stimer av torsk, sild og vandrende laks i elvene når den var tilgjengelig.  

Mens franske fiskere kunne bruke vinteren til å fange østers, kamskjell og andre delikatesser langs lange sandstrender, var de samme artene «trygge» i utilgjengelige, dype norske fjorder. Det samme var gjedde og abbor under tykk ferskvannsis. Det var viktig å bruke tiden på det som gav avkasting. Og det var om å gjøre og ta vare på «investeringen» slik at den holdt seg gjennom vinteren.

I dag er situasjonen en annen. Råvarene er lettere å få tak i, men vår matkultur har ikke tatt inn over seg disse delikatessene. Vi spiser fortsatt nesten bare laks, torsk og fiskeboller. Vi har råvarene, men ikke kulturen. Men vi kan videreutvikle oss. Vi kan bli flinkere til å spise alt det deilige man finner under vann.

Vårt fisk- og skalldyrkurs tar for seg:

  • Praktisk filetering av rund og flat fisk.
  • Grunnleggende tilberedningsmetoder som graving, varmrøking, marinering, sylting, speking, damping, pannesteking. i tillegg til koking av kraft til supper og sauser samt å lage farser av fisk.
  • Deltagerne får jobbe med sjøkreps og hummer
  • Det blir laget en del mat, så det vil også spises en hel del fiskemat.
    Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst,  i løpet av kurset og til måltidet.
    Vi har alle rettigheter.

Kurset starter alltid kl 18.

Meld deg på hobbykurs kr. 1 295,-
Påmelding er bindende. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs. 
Faktura med 10 dagers betalingsfrist kommer som lenke i epost.
Sjekk spamfilteret ditt da det dessverre kan skje at eposten havner der.
I henhold til Angrerettloven har du 14 dagers angrefrist. Denne angreretten kan du benytte ved å sende oss en epost til matkurs@matkurs.no.  Ved å trykke på Påmeldingsknappen bekrefter du at du har lest og akseptert våre vilkår.

 

loading